Nieuwsberichten

27 MEI 2013

Risicofactoren gokverslaving leeftijdsgebonden

Volgens een recent gepubliceerd Spaans onderzoek blijken op jongere leeftijden andere factoren een rol te spelen bij het ontwikkelen van gokproblemen, dan op latere leeftijd.

Jongeren (17 tot 35 jaar) blijken vaak impulsief en sterk gericht op nieuwe sensaties en ‘kicks’. Bij oudere mensen (55+) speelt dit veel minder een rol. Bij hen blijkt gokken eerder een manier om met een sombere stemming, fysieke klachten, eenzaamheid, of angstklachten om te gaan. Tussen 35 en 55 jaar gaan vaak s...

Lees het volledige artikel

19 MAA 2013

Persconferentie Gokhulp 21/3

Op donderdag 21 maart wordt Gokhulp/Aide-aux-joueurs officiëel gelanceerd via een persconferentie.
Deze persconferentie gaat door bij de Kansspelcommissie, Kantersteen 47 te 1000 Brussel om 11u.

Perspagina met downloads van teksten, folder en affiche

14 JAN 2013

Artikel gokproblemen en Gokhulp in Belang van Limburg

Op 12 januari verscheen in de weekendbijlage van het Belang van Limburg een vrij uitgebreid artikel over gokproblemen, met twee getuigenissen. Ook gokhulp.be wordt kort voorgesteld.

Lees hier het volledige artikel (pdf)

09 JAN 2013

Bijgeloof zorgt voor recordomzet van Nationale Loterij

De Nationale Loterij behaalde vorig jaar een recordomzet. Dat blijkt niet te danken aan de economische crisis, maar wel aan een aantal vernieuwingen (zoals 2 keer per week Euro Millions, grotere jackpots, online krasbiljetten en 'e-games') én een groot aantal 'magische datums' in 2012. Piekmomenten werden immers genoteerd op de drie keren dat vrijdag op een dertiende viel, de datum '12-12-12' en natuurlijk het 'einde van de werleld' op 21 december. Dit wijst erop dat ook het grote publiek nie...

Lees het volledige artikel

10 DEC 2012

Zelfhulp gokproblemen staat online

Het zelfhulpprogramma werd vandaag online gezet. Begin volgend jaar zal de website Gokhulp officiëel bekend gemaakt worden met een publiciteitscampagne.

08 OKT 2012

Gokhulp gelanceerd

Vandaag werd het het informatieve gedeelte van Gokhulp online gezet. Het zelfhulpprogramma wordt verwacht in de loop van november.