Nieuwsberichten

14 OKT 2013

Nog nooit zoveel gokkende Belgen...

Is het u ook al opgevallen? De stortvloed aan reclame waarmee goksites de tv-kijker tegenwoordig om de oren slaan. Napoleongames, Unibet, Bwin... Sinds in 2012 online gokken werd gelegaliseerd, valt er niet meer aan te ontsnappen. Gokken is dan ook booming business. Niet alleen op websites, maar ook in wedkantoren en krantenwinkels wordt er elke dag voor duizenden euro's gespeeld.

Marc Callu van de Kansspelcommissie: "Dat er door het stijgende aanbod en de reclame meer spelers zullen k...

Lees het volledige artikel

16 SEP 2013

67 gokwebsites geblokkeerd

Het Belgische gerecht laat momenteel 83 websites blokkeren. In 67 gevallen gaat het initiatief uit van de Kansspelencommissie omdat deze sites zonder vergunning gokmogelijkheden aanbieden. De andere sites begingen inbreuken op privacy, copyright of verkochten illegale medicijnen en andere verboden producten. De kansspelencommissie publiceert de lijst van geblokkeerde gokwebsites op haar eigen site.

12 SEP 2013

Europees parlement wil Europese regels voor (online) gokken

Het Europees Parlement wil één Europees register voor uitgesloten verslaafde gokkers en het wil overal dezelfde belastingen op online kansspelen. Dat zijn de voorstellen uit het gisteren goedgekeurde Foxrapport. Het is reeds de derde keer dat het Europees Parlement aandringt op een Europese regelgeving voor online gokken. Het rapport vermeldt eveneens dat de economische crisis het gokken blijkt te bevorderen en dat dit vooral merkbaar is bij de armere lagen van de bevolking.

Lees meer in d...

Lees het volledige artikel

02 SEP 2013

Bij een collectieve schuldenregeling kan je niet meer gokken

Op 6 september, zal artikel 54 § 3.6 van de wet van 7 mei 1999 op de kansspelen, zoals gewijzigd door de wet van 10 januari 2010, in werking treden. Dit betekent onder andere dat personen voor wie het verzoek tot collectieve schuldenregeling wordt ingewilligd, effectief belet zullen worden om te gokken.

Deze inwerkingtreding werd al maanden verwacht, maar de gesprekken over de uitvoeringsvoorschriften (automatische verzending van gegevens door de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarde...

Lees het volledige artikel

15 JUL 2013

Zwarte lijst van illegale gokwebsites

Recent publiceerde de Kansspelcommissie een zwarte lijst van illegale gokwebsites. Spelers op deze websites kunnen beboet worden met een straf van 26 euro tot 25.000 euro (vermenigvuldigd met opdecimen). Voor organisatoren worden deze bedragen vastgelegd op 100 euro tot 100.000 euro (vermenigvuldigd met opdecimen).

Deze zwarte lijst is hier te bekijken

27 MEI 2013

Game-check online zelfhulp gamen

Gamen is voor velen onschuldig vermaak. Er kan echter een schaduwkant aanzitten wanneer het te veel tijd in beslag neemt, een manier wordt om met problemen om te gaan en sociaal isolement in de hand werkt. De Nederlandse Mirro stichting ontwikkelde daarom een online zelfhulpprogramma voor gamers die nadelen beginnen te ondervinden. Game-check wil helpen bij het zelfstandig herkennen en aanpakken van mogelijke problemen in dit verband. De website heeft overigens een zeer aantrekkelijke v...

Lees het volledige artikel

27 MEI 2013

Risicofactoren gokverslaving leeftijdsgebonden

Volgens een recent gepubliceerd Spaans onderzoek blijken op jongere leeftijden andere factoren een rol te spelen bij het ontwikkelen van gokproblemen, dan op latere leeftijd.

Jongeren (17 tot 35 jaar) blijken vaak impulsief en sterk gericht op nieuwe sensaties en ‘kicks’. Bij oudere mensen (55+) speelt dit veel minder een rol. Bij hen blijkt gokken eerder een manier om met een sombere stemming, fysieke klachten, eenzaamheid, of angstklachten om te gaan. Tussen 35 en 55 jaar gaan vaak s...

Lees het volledige artikel

19 MAA 2013

Persconferentie Gokhulp 21/3

Op donderdag 21 maart wordt Gokhulp/Aide-aux-joueurs officiëel gelanceerd via een persconferentie.
Deze persconferentie gaat door bij de Kansspelcommissie, Kantersteen 47 te 1000 Brussel om 11u.

Perspagina met downloads van teksten, folder en affiche

14 JAN 2013

Artikel gokproblemen en Gokhulp in Belang van Limburg

Op 12 januari verscheen in de weekendbijlage van het Belang van Limburg een vrij uitgebreid artikel over gokproblemen, met twee getuigenissen. Ook gokhulp.be wordt kort voorgesteld.

Lees hier het volledige artikel (pdf)

09 JAN 2013

Bijgeloof zorgt voor recordomzet van Nationale Loterij

De Nationale Loterij behaalde vorig jaar een recordomzet. Dat blijkt niet te danken aan de economische crisis, maar wel aan een aantal vernieuwingen (zoals 2 keer per week Euro Millions, grotere jackpots, online krasbiljetten en 'e-games') én een groot aantal 'magische datums' in 2012. Piekmomenten werden immers genoteerd op de drie keren dat vrijdag op een dertiende viel, de datum '12-12-12' en natuurlijk het 'einde van de werleld' op 21 december. Dit wijst erop dat ook het grote publiek nie...

Lees het volledige artikel