Registreren online begeleiding
In het kort:
- Je kan anoniem deelnemen en er zijn geen onkosten.
- Je kan wekelijks contact hebben met je persoonlijke professionele hulpverlener.
- Het programma loopt gedurende 12 weken.
- Ben je gewoon nieuwsgierig om het programma te bekijken? Meld je dan aan bij de zelfhulp. Want bij de online begeleiding zal je slechts een klein gedeelte van het programma kunnen zien indien je geen contact hebt met een hulpverlener.
- Technische vereisten
Na het registreren zal je gevraagd worden om een reeks vragen te beantwoorden rond je gokgedrag en je persoonlijke situatie. Deze zijn bedoeld om je hulpverlener een goed beeld over jou te geven.
De volledige aanmelding zal ongeveer 1 uur in beslag nemen. Nadien krijg je een bevestigingsbericht. Binnen de 3 werkdagen zal je hulpverlener contact met je opnemen via de website, om een eerste afspraak te maken.
Als je de aanmelding onderbreekt, kan je later opnieuw inloggen en verder gaan (de gegevens blijven bewaard).
Na aanmelding zal een hulpverlener binnen drie werkdagen contact met je opnemen via de website. Momenteel kunnen begeleidingen tijdens de daguren vrij snel van start gaan, voor de avonduren kan de wachttijd langer zijn.
Het OnlinePsyHulp team
Technische vereisten
- Deze website werd geoptimaliseerd voor het gebruik op computer, laptop, tablet en smartphone.
- Gebruik best geen computer die nog op Windows XP draait. Dit is niet zozeer van belang om de website te kunnen gebruiken, maar wel omdat Windows XP niet meer ondersteund wordt door Microsoft. Dit heeft grote beveiligingsrisico's voor de computer tot gevolg.
- Maak bij voorkeur gebruik van een internetbrowser die up-to-date is: Chrome, Firefox of Edge.
Waar kan je terecht voor hulp of advies (België)?
- Je kan anoniem beroep doen op De DrugLijn. Hoewel de naam het misschien niet doet vermoeden biedt deze hulplijn ook een service voor mensen met gokproblemen of voor mensen uit hun omgeving (partners, ouders, kinderen, enz.).
Je kan contact opnemen met De Druglijn via telefoon, mail, chat of Skype: klik hier - Je kan steeds terecht op het gratis nummer van SOS SPELEN: 0800/35.777. Het nummer is 24/7 bereikbaar.
- Kansspelcommissie: 'bescherming van de speler'
- Op zoek naar hulp in je omgeving? Raadpleeg de verwijsgids van de VAD
- Tele-Onthaal 24u/24u bereikbaar om een luisterend oor te bieden op het nummer 106. Of via chat op hun website www.tele-onthaal.be.
Waar kan je terecht voor hulp of advies (Nederland)?
- Stichting Korrelatie: voor hulp bij psychische en sociale problemen. Deze organisatie werkt met professionele hulpverleners. Via telefoon, mail of chat.
- Sensoor: wordt bemenst door getrainde vrijwilligers. 24/7 bereikbaar via telefoon, mail of chat.
- Verslaafd aan jou: specifiek gericht op partners en familieleden. Forum en chat.
- Voor hulp in je omgeving: sociale kaart Nederland