Veelgestelde vragen
-
Het lukt niet om in te loggen, wat doe ik fout?
Om in te loggen moet je eerst aangemeld zijn en alle aanmeldingsvragen hebben ingevuld. Klik hier om je aan te melden
Lukt het nog niet om in te loggen? Kijk dan het volgende even na:
- Gebruik je het juiste wachtwoord? Als je niet meer zeker bent van je wachtwoord, klik dan op 'wachtwoord vergeten' op het loginpaneel om een nieuw wachtwoord aan te maken.
- Probeer je op de juiste plaats in te loggen?
Als je het zelfhulpprogramma volgt (dus zonder begeleiding), dan moet je hier inloggen.
Als je de online begeleiding volgt (dus met een hulpverlener), dan moet je hier inloggen.
-
Ik ben mijn gebruikersnaam en wachtwoord kwijt. Wat nu?
Als je enkel het wachtwoord kwijt bent, klik dan op 'wachtwoord vergeten' op het loginpaneel. Je kan dan een nieuw wachtwoord aanmaken.
Ben je beide kwijt, stuur dan een mail naar s, met vermelding van je gegevens (je vermoedelijke gebruikersnaam, je postcode, je mailadres als je dat ingevuld had en de naam van je hulpverlener). u p p o r t @ g o k h u l p . b e
-
Is dit programma geschikt voor mij?
Als je gokproblemen hebt, dan kan je gebruik maken van dit programma. Als je twijfelt of vragen hebt, stuur dan een mail naar i. n f o @ g o k h u l p . b e
Om deze begeleiding te volgen moet je er natuurlijk wel zin in hebben om met een computer te werken, te chatten en te lezen op een beeldscherm. Als je een hekel hebt aan computers of een direct persoonlijk contact met een hulpverlener verkiest, dan kan je beter ergens anders terecht. Bij verschillende hulplijnen kan je altijd advies vragen rond de mogelijkheden in België en Nederland.
-
Wat is het 'Gokhulp-Toptraining' onderzoek?
Het is een onderzoek rond een nieuw ontwikkelde online behandeling voor gokproblemen. Hierbij worden online gesprekken met een hulpverlener en allerlei oefeningen gecombineerd.
Het onderzoek loopt gedurend 1 jaar en wordt uitgevoerd door de Universiteiten van Antwerpen en Amsterdam. Onder leiding van prof. Geert Dom en prof. Reinout Wiers.
-
Is het nodig om volledig te stoppen met gokken?
Het doel dat je wilt bereiken (minderen of stoppen) bepaal je zelf. Zowel matig leren gokken, als volledig stoppen hebben voor- en nadelen. In praktijk blijkt het niet voor iedereen mogelijk om matig te leren gokken, maar het programma kan je wel helpen om hier een beter zicht op te krijgen en dan te beslissen.
-
Ik ben al ergens anders in begeleiding of behandeling, is dat een bezwaar?
Deze begeleiding valt te combineren met andere vormen van hulpverlening (huisarts, psycholoog, psychiater, zelfhulpgroep). We raden echter af om op twee plaatsen tegelijkertijd een intensieve begeleiding te volgen, tenzij het om een ondersteunende zelfhulpgroep gaat. Ben je ergens anders in begeleiding rond een ander thema, dan kan er (met jouw toestemming) overleg zijn tussen de hulpverleners.
Het is ook mogelijk om het online programma te volgen indien je opgenomen bent in een ziekenhuis waar geen specifieke behandeling voor je gokprobleem is, maar waar ze je aanbevelen om dit online programma te volgen tijdens je verblijf.
-
Ik ben sinds kort gestopt met gokken. Kan dit programma nog zinvol zijn?
Zeker, ook als je gestopt bent met gokken kan het een goede zaak zijn om je motivatie te versterken en om meer zicht te krijgen op de functie die gokken voor jou had.
-
Ik woon in het buitenland, is dat een probleem?
Deze online begeleiding is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Universiteit Antwerpen, Universiteit van Amsterdam en CAD Limburg. Samen doen ze onderzoek naar het online behandelen van mensen met een gokprobleem. Daarom kunnen zowel Belgen als Nederlanders deelnemen aan het programma met begeleiding. Om alles goed te begrijpen is het is wel belangrijk dat je de Nederlandse taal voldoende beheerst.
Als niet Belg kan je ook aan het zelfhulpprogramma (zonder hulpverlener) deelnemen. Via het zelfhulpprogramma is de TOP-training niet beschikbaar. Indien je wenst kan dit wel via www.impliciet.eu
Een Franstalige versie van deze website met een zelfhulpprogramma vind je hier:
www.aide-aux-joueurs.beBij het online zelfhulpprogramma wordt geen TOP-training aangeboden. Indien je dat toch wenst, dan kan dit wel via www.impliciet.nl
-
Ik heb deze begeleiding vroeger reeds gevolgd, kan ik mij opnieuw aanmelden?
Dat kan, als er tenminste zes maanden verstreken zijn sinds de vorige begeleiding. Als de vorige begeleiding om één of andere reden vroegtijdig werd beëindigd, dan kan je mogelijk reeds vroeger terug starten. Neem contact met je vroegere hulpverlener (via de berichtenbox op de website) of via i n f o @ g o k h u l p . b e
Waar kan je terecht voor hulp of advies (België)?
- Je kan anoniem beroep doen op De DrugLijn. Hoewel de naam het misschien niet doet vermoeden biedt deze hulplijn ook een service voor mensen met gokproblemen of voor mensen uit hun omgeving (partners, ouders, kinderen, enz.).
Je kan contact opnemen met De Druglijn via telefoon, mail, chat of Skype: klik hier - Je kan steeds terecht op het gratis nummer van SOS SPELEN: 0800/35.777. Het nummer is 24/7 bereikbaar.
- Kansspelcommissie: 'bescherming van de speler'
- Op zoek naar hulp in je omgeving? Raadpleeg de verwijsgids van de VAD
- Tele-Onthaal 24u/24u bereikbaar om een luisterend oor te bieden op het nummer 106. Of via chat op hun website www.tele-onthaal.be.
Waar kan je terecht voor hulp of advies (Nederland)?
- Stichting Korrelatie: voor hulp bij psychische en sociale problemen. Deze organisatie werkt met professionele hulpverleners. Via telefoon, mail of chat.
- Sensoor: wordt bemenst door getrainde vrijwilligers. 24/7 bereikbaar via telefoon, mail of chat.
- Verslaafd aan jou: specifiek gericht op partners en familieleden. Forum en chat.
- Voor hulp in je omgeving: sociale kaart Nederland