Hoe werkt het?

De online begeleiding bij gokproblemen bestaat uit een programma met vragen en opdrachten. Als deelnemer bepaal je zelf welk doel je wilt bereiken. Je kan kosteloos en anoniem deelnemen.

Je kan zo lang van het programma gebruik maken als je wilt. Het wordt aangeraden om het programma gedurende 12 weken te volgen.

Elke week krijg je een ondersteunend bericht met enkele tips, wanneer je ingelogd bent in het programma. Als je een e-mailadres opgegeven hebt, dan ontvang je ook een melding van deze berichten via mail (om dit bericht te lezen moet je inloggen).

hoe werkt gokhulp

Voor wie?

Het programma is voor jou bedoeld als je de indruk hebt dat kansspelen en gokken te veel van je leven bepalen. Mogelijk gok je te veel of te vaak, ofwel vind je dat je er te veel geld en tijd aan spendeert, of zelfs dat het gokken je leven domineert. Kortom, je voelt je niet vrij meer. Mogelijk heb je al geprobeerd om te minderen of te stoppen, maar lukte dat niet tot nu toe.

Het programma kan ook voor jou geschikt zijn als je al effectief geminderd of gestopt bent, maar vreest terug (meer) te gaan gokken.

Kan ik anoniem blijven?

Ja, je hoeft geen naam of adres op te geven.

Hoe meld ik mij aan?

Ga naar de pagina registreren. De aanmelding verloopt daarna in 5 stappen .
Bekijk de demo

Hoe verloopt het?

Via een aantal oefeningen wordt je gestimuleerd om je zelfcontrole te vergroten en je leven terug in handen te nemen. Zo wordt o.a. gevraagd om een gokdagboek bij te houden, voor- en nadelen van gokken te overwegen, na te gaan wat je écht belangrijk vindt in je leven, zelf je doelstellingen te formuleren, je 'risicosituaties' op te sporen, en te onderzoeken hoe je die zal aanpakken.

Verder kan je (anoniem) met andere deelnemers contact hebben via een forum. Dit forum is enkel toegankelijk voor deelnemers aan de programma's.

Wat wordt er van mij verwacht?

Dat je als deelnemer verantwoordelijkheid neemt voor het volgen van het programma. Je beslist zelf over je tijdsindeling, maar je zal toch dagelijks wat tijd moeten investeren.

Hoe lang duurt het programma?

Het online zelfhulpprogramma heeft geen tijdslimiet. Je kan het dus onbeperkt gebruiken, zo lang als je dat nodig vindt.

Wie heeft er toegang tot de gegevens?

De beveiliging van deze online hulpverlening is te vergelijken met de beveiliging voor online bankieren. Bij de zelfhulp heeft enkel de deelnemer toegang tot zijn gegevens.
Zie ook 'privacy'

Wat kost de online behandeling?

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan dit programma.