Online kansspelen

Alle spelen die in casino's en speelhallen beschikbaar zijn vind je ook online: kansspelautomaten, poker, black-jack, roulette, enz.

Gokken via internet houdt extra risico's in. Je kan er immers 24/7 ongelimiteerd spelen, waarbij je betaalt met een bankkaart en gemakkelijk elk tijdsbesef verliest. Je wordt dus gemakkelijker meegesleept in het spel en je kan zelfs verschillende spelletjes tegelijkertijd spelen.

Sommige gokwebsites presenteren zich zelfs als virtuele werelden, waar je als bezoeker in kan rondlopen en je keuze kan maken uit het aanbod. Dit is in zekere zin te vergelijken met 'online gaming'. Je kan dan als speler een rol aannemen en contact hebben met virtuele croupiers en dealers. 

In principe zijn gokwebsites verboden in België, uitgezonderd de websites die een vergunning kregen van de Kansspelcommissie. Deze websites moeten aan een aantal opgelegde normen voldoen. Daarnaast zijn er echter ook illegale gokwebsites, waar je als speler geen enkele bescherming geniet en waar je het slachtoffer kan worden van bedrog.

Meer info