Illegale spelen

Deze spelen worden plaatselijk georganiseerd of aangeboden op internet, terwijl ze eigenlijk verboden zijn in België. De organisatoren ontrekken zich hiermee aan elke controle en deelnemers lopen het risico opgelicht te worden. Op de website van de Kansspelcommissie is een zwarte lijst te vinden van illegale gokwebsites (onder 'Nieuws').

illegaal gokken

Bij plaatselijke initiatieven gaat het heel vaak om illegaal georganiseerde pokertoernooien en 'rami-poker', maar ook om 'passe-anglaise' of 'barbouth' (waarvan het spelverloop lijkt op Craps). Andere illegale spelen worden vooral in bepaalde culturele gemeenschappen gespeeld, zoals 'Pai Gow poker' bij de Chinese bevolking.

Hanengevechten waren vroeger zeer populair in Vlaanderen. Tegenwoordig zijn ze in heel België verboden, hoewel ze op sommige plaatsen nog af en toe worden georganiseerd. Liefhebbers gaan soms naar Frans Vlaanderen waar ze toegelaten zijn. Gelijktijdig met deze hanengevechten werd vaak een ander illegaal spel - 'banken' - georganiseerd (waarbij deelnemers geld inzetten op bepaalde speelkaarten).

Sporadisch komen er ook nog hondengevechten voor.

Meer info