04 JUN 2020

E-sport en e-sportbetting

e-sports

Bert Dewilde deed vanuit de VAD onderzoek rond e-sport en e-sportbetting. E-sport is het competitief spelen van videogames voor toeschouwers. E-sportsbetting is dan het gokken op deze wedstrijden, zoals dat ook gebeurt bij meer traditionele sporttoernooien.

E-sport is iets anders dan het ‘gewone’ gamen’. Gamen kan gezien worden als een tijdverdrijf of een hobby, terwijl het bij e-sport gaat over competitief gamen. Er valt geld mee te verdienen en er is een publiek dat hiernaar wil kijken. Sinds 2015 is het ook mogelijk om weddenschappen te plaatsten op e-sportwedstrijden via diverse goksites in België. 

Het hele fenomeen van e-sports en e-sportbetting bevindt zich dus op de grens tussen gamen en gokken. Het is dus niet zonder risico's en daarom is er nood aan een wettelijk kader om spelers bescherming te bieden. Recent wees o.a. Ronny Willemen vanuit Gokhulp en CAD Limburg (het huidige Zorggroep Zin) binnen een hoorzitting van de Commissie Justitie op de wetgevende uitdagingen op dit vlak.

Lees hier het VAD artikel over e-sport en e-betting

Alle nieuwsberichten