Kienen

Dit spel is populair in bepaalde streken in Vlaanderen. Kienen (in Nederland soms 'Bingo' genoemd) wordt vooral georganiseerd door jeugd- en sportbewegingen of andere sociale organisaties om extra geld in het laatje te brengen. Het College van Burgemeester en Schepenen moet op voorhand toestemming geven. Meestal kan men geen geld winnen, maar gaat het om prijzen in natura (electronische toestellen, e.d.).

kienen

Het spel wordt gespeeld met unieke bingokaarten door verschillende spelers tegelijk. Elke speler heeft een kaart waarop een rooster staat met cijfers die moeten worden weggestreept, zodra ze door een spelleider of bingomachine worden getrokken. Het doel is om zo snel mogelijk een bepaalde vorm of motief af te strepen op de kaart.

De speler dient voor de start van de eerste ronde te beslissen met welk type van kaart hij het spel speelt. Elk type van kaart bevat een aantal vakjes met daarop nummers van 1 tot en met en 90. Hoe meer vakjes er op de kaart staan, hoe meer nummers hij heeft en dus hoe groter de winstkansen zijn.

Meer info