Gokautomaten

De vroegere gokmachines die men moest bedienen met een hendel, de zogenaamde 'eenarmige bandieten', werden opgevolgd door toestellen met drukknoppen. Het zijn toestellen waarbij symbolen in bepaalde patronen winst kunnen opleveren. Naast symbolen op 3 of 5 naast elkaar geplaatste raderen, heb je nu ook computerslots en videoslots met nog meer symbolen en combinatiemogelijkheden.

gokautomaten slots

Het spelen op gokautomaten kan zeer verslavend zijn. De kringloop tussen inzetten-spelen-resultaat gaat zeer snel, waardoor spelers gemakkelijk in een 'roes' geraken. Gokautomaten behoren dan ook tot de zeer riskante spelen, wat verslavingskans betreft. De online vormen van deze spelen, thuis aan de computer met virtueel geld en zonder sociale controle, zijn het meest riskant.

In casino's en speelhallen kan je deze automaten met allerlei symbolen terugvinden. In speelautomatenhallen zijn dit in België vooral de dobbelstenen en in Nederland fruitsymbolen. De videoslots met verwijzingen naar bekende films, videospelletje of andere thema’s winnen aan populariteit. Verder zijn er ook multi-spelen beschikbaar waarop men verschillende spelen kan spelen.

De inzetten die men kan doen en wat er maximaal te winnen valt, hangt af van het type toestel en in welke zaak het uitgebaat wordt.

Naast ‘slots’ zijn er nog andere gokautomaten zoals de elektronische roulette. Vaak in de vorm van 'multi-players' waarop met verschillende spelers tegelijk kan gespeeld worden.

Meer info