Deelnemers aan het woord

Hieronder een aantal uitspraken van deelnemers aan het online programma die de voorbije jaren verzameld werden. Er is telkens een fictieve naam bij geplaatst.

deelnemers over gokhulp

Dit programma is ongelooflijk zinvol en heeft mij enorm veel inzichten en hulp geboden in het krijgen van antwoorden en het aanpakken van mijn gokverslaving. Vooral de achtergrondinformatie, en zeker de aangereikte tools in het noodplan zijn zeer zinvol. Mijn eerdere ervaring met een instelling die rond deze problematiek werkte was erg negatief. Dat heb ik hier niet ervaren. Het is echt een steunpillaar geworden. Regelmatig herlees ik ook de aangeboden informatie.

Het is onmogelijk om een gokprobleem "alleen" op te lossen, dat zorgt er voor dat het uiteindelijk alleen maar erger gaat worden, dat heb ik vroeger heel hard moeten ondervinden. Dit programma voelt in het begin afstandelijk aan, maar door de gesprekken verdwijnt dat snel!

- Ria

Na enkele weken de online begeleiding hier te volgen, voelde ik me al wat beter in mijn vel, meer opgewekter. Het gokken op het internet kan ik nu goed onder controle houden.

Verleden week zag ik in een krantenwinkel een gokapparaat waar je kon wedden op allerlei sporten. Ik keek even naar de machine, de verkoper prees het toestel aan, maar ik zei hem kortaf dat ik geen interesse had om te spelen! Naderhand toen ik buiten stapte was ik fier op mezelf, dat ik de verleiding heb weerstaan.

Dagelijks vul ik ook trouw mijn gokdagboek aan, zonder te liegen over "wat ik deze dag allemaal heb gedaan" ! Het helpt mij!

- Guido

Ik heb de online begeleiding gedaan en ik kijk er zeker positief op terug. Eindelijk wilde ik er echt mee stoppen. Een paar keren ben ik terug gaan gokken.... Toch doet het goed om dit te kunnen bespreken en ik heb er zeker wat aan gehad. Ik ben ook na de terugvallen deze site dikwijls blijven bezoeken en voor mij deden, naast de chats, ook het invullen van de dagboeken (privé en gewoon) goed. Het doet je nadenken en op moeilijke momenten lees ik het nu nog steeds terug. Het doet me beseffen hoe diep ik zat en het heeft mij zeker al tegengehouden om weer opnieuw te gaan spelen. Het privé-forum vind ik ook erg helpend.

Ik denk echt wel dat ik nu de knop heb omgedraaid, kan me terug bezighouden met dingen die belangrijk zijn en heb beseft dat zo verder doen me echt financiële problemen zou doen krijgen. Ik wil mijn huis niet kwijt, heel veel spaargeld had ik al opgesoupeerd, nu wil ik van dat 'gokgeld' reizen en dingen doen die echt nut hebben. En het is echt zo, het leven is veel mooier zonder de stress van die ellendige verslaving.

- Manu

Hebben jullie er iets aan als ik mijn algemene (positieve!) ervaring met het programma deel?

Korte situatieschets: vrouw, 44 jaar, jaren online gokken casino, grote schuld, nog grotere schaamte. Een jaar geleden met dit programma gestart. Sindsdien niet meer gegokt.

De combinatie van oefeningen met TOP-training en met name de chatsessies, maakt dat het werkt. Ik ben bijzonder verrast en tevreden.

Het allerrotste is dat het blijkbaar niet uitmaakt wat je rationeel weet. Pas als er ergens een keer die klik in je hoofd is, pas dan verandert je gedrag. Mij heeft trouwens het bijhouden van mijn waarden ook veel geholpen. Toen ik plaatjes en foto's moest kiezen van wat waardevol voor me is, schrok ik. Ik schrok ervan dat ik was vergeten wat ik echt belangrijk vind: vriendschap, familie, natuur, vrijheid. Dat was echt even een klik, omdat ik dat jarenlang had verwaarloosd en bedrogen. Ik hoop dat jij ook ergens die klik hebt en vindt. Die opdracht heeft me laten zien dat alles en iedereen waar ik mee bezig was (gokken) voor een groot deel eigenlijk waardeloos is...

- Karen

Ik heb vandaag voor de 3de keer een chatsessie gehad, ons gesprek was goed verlopen.
Eerlijk gezegd heb ik zo'n gesprekken nodig, het geeft me nadien een boost om terug op het rechte pad te komen.
Ik raad iedereen aan om zijn gokdagboekje dagelijks in te vullen alsook de andere oefeningen.
Succ6 iedereen !

- Antonio

In combinatie met mijn deelname aan een zelfhulpgroep was dit dé manier om mijn ogen te openen voor mijn gokprobleem en in te zien dat ik dat niet meer wil. Ik vind dit programma een goede aanpak van mijn gokproblemen. Ik ervaar nu voordelen door het stoppen met gokken. Met behulp van het programma ben ik beter in staat om dingen te doen die ik belangrijk vind en is de algemene kwaliteit van mijn leven verbeterd sinds ik met het programma begonnen ben.

- John

Ik vind het allemaal best oké, al was het soms moeilijk antwoorden geven. Ik ben gestopt en dus heeft programma positief effect op mij gehad. Ook mijn vrouw en familie is blij dat ik nu niet meer gok. Ik hoop dat iedereen het probleem van gokken nog meer in de belangstelling zet en men er werkt van maakt om gokkers ervan te behoeden heel veel geld te verkwisten. Door bijvoorbeeld verplichtingen op te leggen aan de goksites.

- Marco

Het programma heeft mij geholpen. Ik voel me terug goed. Ik ben nu me meer gefocust op andere dingen dan gokken. Bedankt voor de hulp!

- Kieran