06 MAA 2017

De jacht op gokverslaafden

gokwebsites

Knack journalist Jorik Leemans bracht aan het licht dat enkele voormalige hulpwebsites voor gokkers misbruikt worden. Het gaat om de websites van de 'Werkgroep Tegen Gokverslaving' en 'Stoppen met gokken'). In plaats van hulp krijgen bezoekers nu tips om beter blackjack te spelen of wordt er verwezen naar gokwebsites en (illegale) online bonussen...

De Kansspelcommissie startte met een onderzoek, na een tip van de politie. De oorspronkelijke eigenaar van de websites, die reeds enkele jaren met zijn activiteiten stopte wegens gezondheidredenen, was totaal verrast. Buiten zijn weten zijn de oorspronkelijke domeinnamen opgekocht en werden de websites terug online gezet met een heel andere inhoud.

gekaapte hulpwebsite gokken

Peter Naessens van de Kansspelcommissie: "We zien dat de illegale markten inventief blijken. Ze doen uitschijnen dat spelers op een legale website zitten. Maar het is echt crimineel om deze verslaafde mensen hun zwakheid te misbruiken. Dat is echt de duistere kant van de illegale gokwereld. Iemand die zich daaraan schuldig maakt, is echt laag gevallen."

Alle nieuwsberichten