04 MAA 2014

Beslag gelegd op rekeningen van illegale gokwebsite

Volgens een bericht in De Tijd hebben het gerecht en de Kansspelcommissie voor het eerst beslag gelegd op de Belgische rekeningen van een illegale gokwebsite. Hierbij werd meer dan 600.000 euro in beslag genomen. Deze illegale gokwebsite, Betclic, operereert vanuit Malta en biedt in een aantal West-Europese landen, waaronder België, sportweddenschappen, poker- en casinospelen aan. Maar Betclic staat in België sinds mei 2012 op de zwarte lijst van de Kansspelcommissie. Die zwarte lijst bevat in totaal 89 gokwebsites, de meesten daarvan hebben hun hoofdzetel in het buitenland en zijn dus moeilijk te vervolgen.

Een belangrijk gevolg van deze inbeslagname is dat ook Belgische klanten die illegaal gokken in het vizier kunnen komen. De Kansspelcommissie gaat ervan uit dat de Belgen jaarlijks ongeveer 30 miljoen euro inzetten op illegale goksites. Als de Kansspelcommissie de hand kan leggen op hun gegevens, riskeren zij voortaan een boete die kan oplopen tot 150.000 euro.

Wie speelt op een illegale goksite begaat niet alleen een strafbaar feit maar riskeert eveneens dat de uitbetaling niet gegarandeerd is. Achteraf kan men bij een conflict ook niet naar de rechter stappen. Illegale goksites laten iedereen toe, ook mensen die officieel niet mogen gokken.

Alle nieuwsberichten