25 FEB 2014

Bescherming van de spelers: stand van zaken

De Kansspelcommissie kondigt aan dat er vanaf 1 januari 2015 een systeem komt om ervoor te zorgen dat minderjarigen niet langer met een bingo kunnen spelen. Vanaf dan moet er op elk toestel - oud of nieuw - verplicht een identiteitskaartlezer zitten.

Verder staan er ondertussen 186.250 Belgen op een zwarte lijst van de Kansspelcommissie, zodat ze niet meer binnen mogen in een casino of online kunnen gokken. Dat is een stijging met 2 procent tegenover 3 maanden geleden, schrijft Het Nieuwsblad op Zondag.

Marc Callu van de Kansspelcommissie verklaarde in de pers: "Er staan verschillende types van mensen op die lijst. Een kleine 20.000 plaatst er zich vrijwillig op om zo hun probleem zelf aan te pakken of wordt erop geplaatst na een vraag van een derde. Bijvoorbeeld een moeder die haar zoon wil beschermen. Daarnaast zijn er nog eens 78.000 die na een beslissing van de rechter niet langer mogen gokken. En ook nog eens meer dan 88.000 die in schuldbemiddeling zitten. Van die laatste wachten we zelfs nog op 30.000 extra dossiers van de griffie.".

Justitie en de vereniging van gerechtsdeurwaarders liggen echter dwars om die laatste 30.000 dossiers te kunnen toevoegen.
Lees hier meer over in een Knack artikel van Patrick Martens (pdf)

Alle nieuwsberichten